Schaeffler prezentuje gamę części zamiennych do podwozia pod marką FAG

Od czerwca dostępne pod marką FAG – zestawy naprawcze wahacza, wyposażone we wszystkie niezbędne elementy montażowe, dla zagwarantowania szybkiej i trwałej naprawy.

06.05.2019 | Warszawa

• Unikalny asortyment elementów zawieszenia i zestawów naprawczych
  • Elementy zawieszenia, układu amortyzacji , układu kierowniczego, przeguby napędowe oraz łożyska – od 1 czerwca pod marką FAG
  • Niezmiennie wysoka jakość – w każdym detalu i całym asortymencie produktów

Schaeffler Automotive Aftermarket prezentuje nową ofertę części zamiennych do naprawy podwozi! Już od 1. czerwca 2019 r. Już od 1. czerwca 2019 r. specjaliści rynku motoryzacyjnego poszerzają portfolio marki FAG o elementy zawieszenia, układu amortyzacji, układu kierowniczego i przeguby napędowe. Wraz ze swoim dotychczasowym asortymentem łożysk będzie to stanowiło unikalną ofertę rozwiązań naprawczych do profesjonalnej naprawy samochodów.

Ten krok jest konsekwencją szeroko zakrojonej strategii jakości Schaeffler, której działania znajdują odzwierciedlenie zarówno w produktach oferowanych na rynku części zamiennych, jak i szytych na miarę zestawach naprawczych. Jakość produktów obejmuje nie tylko materiały z których są one wykonane, ale również etap projektu i produkcję. „Stosując wytrzymałe i zwiększające wydajność technologie powlekania oraz uszczelniania, niemiecki koncern oferuje niezmiennie wysoką jakość dla wszystkich produktów w naszej ofercie” – tłumaczy dr Robert Felger, President Product Management and R&D w Schaeffler Automotive Aftermarket. „Każda, nawet najmniejsza część, jest opracowywana i sprawdzana zgodnie z normami jakości Schaeffler.” Marka FAG, to ponad 130 lat doświadczenia w projektowaniu i produkcji zarówno pojedynczych elementów, jak i zaawansowanych modułów podwozia dla producentów samochodów. Schaeffler prezentuje swoje zaangażowanie w rozwój przyszłościowych technologii podwozia opracowując innowacyjne i niepowtarzalne produkty, takie jak elektroniczny stabilizator, czy inteligentny moduł napędu.

Koncepcja jakości Schaeffler zakłada również umożliwienie warsztatom przeprowadzenie szybkiej i trwałej naprawy. W odpowiedzi na wymagania warsztatów, Schaeffler poszerzył swoją ofertę akcesoriów ze szczególnym uwzględnieniem najpopularniejszych modeli europejskiego parku samochodów. Zestawy naprawcze FAG zawierają wszystkie niezbędne części i akcesoria montażowe, takie jak śruby, czy nakrętki. Wszystko w jakości OE. Dzięki temu pracownicy warsztatów mają pewność, że zawsze otrzymają wysokiej jakości części zamienne oraz zestawy naprawcze do naprawy podwozia.