Zaawansowana technologia i maksymalna precyzja Nowe wydanie katalogu części zamiennych dla układu rozrządu firmy Schaeffler jest już dostępne

Nowy katalog części zamiennych Schaeffler „INA Valve Train Components 2019/2020” dla samochodów osobowych i dostawczych zawiera obszerne portfolio zestawów rozrządu INA KIT oraz ponad 430 różnych części zamiennych. Zdjęcie: Schaeffler

02.10.2019 | Warszawa

• Kompleksowe rozwiązanie w zakresie napraw – zestawy rozrządu INA
  • Ponad 430 pojedynczych komponentów
  • Pokrycie europejskiego parku samochodowego rozwiązaniami naprawczymi dla ponad 70 producentów pojazdów

Wartości CO2, emisja hałasu, niezawodność i wydajność – wymagania stawiane nowoczesnym silnikom wciąż rosną, co stanowi coraz większe wyzwanie dla konstruktorów silników. Układ rozrządu jest decydujący dla właściwego procesu spalania. Firma Schaeffler z marką INA pozostaje liderem technologicznym w dziedzinie układów rozrządu. Nowy katalog części zamiennych „INA Valve Train Components 2019/2020” zawiera obszerne portfolio dla kompleksowych napraw. Na ponad 400 stronach katalogu warsztaty mogą znaleźć nie tylko obszerną ofertę zestawów rozrządu INA, ale także ponad 430 różnych komponentów. Należą do nich wałki rozrządu, koła zmiennych faz rozrządu, zawory sterujące fazami rozrządu, dźwigienki zaworowe i elementy sterowania zaworowego oraz hydrauliczne i mechaniczne popychacze zaworów.

Schaeffler od dziesięcioleci opracowuje elementy rozrządu pod marką INA i dzięki odpowiednim rozwiązaniom dla ponad 70 producentów pojazdów firma osiągnęła wiodącą pozycję na europejskim rynku części zamiennych. „W tym wiodącym na rynku asortymencie produktów podkreślamy naszą wiedzę fachową w zakresie systemów rozrządu, które stają się coraz bardziej skomplikowane”, powiedział Maik Evers, dyrektor działu Extended Products w Schaeffler Automotive Aftermarket. Produkty rozwojowe dla rynku wtórnego obejmują przede wszystkim elektryczne i hydrauliczne zespoły zmiennych faz rozrządu, które firma Schaeffler oferuje z jednego źródła z przeznaczeniem zarówno dla napędów łańcuchowych, jak i napędów pasków zębatych.

Aby zapewnić prostą i długotrwałą wymianę, zestawy rozrządu INA KIT firmy Schaeffler są dostarczane ze wszystkimi niezbędnymi częściami. W pojedynczym pudełku znajdują się wszystkie części zamienne i montażowe, co pozwala zaoszczędzić czas pracowników warsztatów, którzy poszukują właściwych części.

Katalog części zamiennych firmy Schaeffler oferuje przegląd wszystkich elementów układu rozrządu dla pojazdów wyprodukowanych między 1961 r. a dniem dzisiejszym. Przejrzyście zorganizowany i z logiczną strukturą katalogową, dzięki czemu profesjonaliści z branży warsztatowej mogą szybko znaleźć części zamienne, których szukają. Cała zawartość jest dostępna w pięciu językach: angielskim, niemieckim, francuskim, włoskim i hiszpańskim. Warsztaty mogą otrzymać katalog „INA Valve Train Components 2019/2020" dotyczący samochodów osobowych i dostawczych u partnerów handlowych Schaeffler Automotive Aftermarket. Ponadto katalog można pobrać ze stron internetowych www.schaeffler.pl/aftermarket oraz www.repxpert.pl.