Platforma szkoleń technicznych online Schaeffler uruchomił nową ofertę szkoleń online dla mechaników

Zapisz się już dziś na kolejne szkolenie.

09.06.2020 | Warszawa

Wychodząc naprzeciw potrzebom mechaników w okresie pandemii, Schaeffler uruchomił nową ofertę szkoleń online dla mechaników. Pierwsze szkolenia odbyły się już 26 marca 2020 i dotyczyły popularnego szkolenia o Dwumasowym Kole Zamachowym.

Do tej pory przeprowadzono łącznie około 20 sesji treningowych w których wzięło udział ponad 1000 mechaników.

Oferta szkoleń online Schaeffler REPXPERT jest ciągle uaktualniania. Obecnie oprócz DKZ oferta szkoleń internetowych obejmuje między innymi:

• Układ sprzęgła, hydrauliczne systemy wysprzęglania – szkolenie z możliwością uzyskania certyfikatu

• Budowa i działanie koła dwumasowego - pytania i odpowiedzi – cykl odpowiedzi specjalistów Schaeffler na najczęściej zadawane pytania mechaników

• Naprawa z wykorzystaniem zestawów naprawczych LuK GearBOX – instruktażowe szkolenie w jaki sposób korzystać z zestawów naprawczych LuK GearBOX, na przykładzie mechanizmu różnicowego BMW E90

• VW Audi 1.9/2.0 TDI - poprawna wymiana paska rozrządu – szkolenie z wymiany popularnego rozrządu, zgodnie z procedurą producenta

• Montaż paska rozrządu w IVECO z silnikami 2,3D – praktyczne szkolenie na modelu silnika IVECO

• Honda Accord, Skoda Fabia, BMW X3 - problemy techniczne przy wymianie łożysk kół, omówienie nieoczywistych przypadków diagnozy i montażu.

• Dla mechaników specjalizujących się w naprawach samochodów ciężarowych przygotowaliśmy szkolenie z wymiany łożyska zespolonego w piaście osi DAF, RENAULT, VOLVO.

Internetowe szkolenia Scheaffler REPXPERT prowadzone są przez doświadczonych specjalistów którzy łączą wiedzę producenta OE z praktyką warsztatową. W szkoleniach wykorzystywane są modele oraz filmy ilustrujące przekazywaną wiedzę. Specjaliści Schaeffler posługują się także konkretnymi przykładami usterek i prezentują diagnozę uszkodzeń na praktycznych przykładach.

Z ofertą szkoleń można się zapoznać na stronie www.szkolenia.repxpert.pl lub na portalu www.REPXPERT.pl. Aby wziąć udział w szkoleniu należy się zarejestrować podając swoje dane. O szkoleniach informujemy także na naszym profilu www.facebook.com/repxpert.polska