Sprawdzone partnerstwo Schaeffler otrzymał tytuł Dostawcy Roku od NEXUS Automotive International

Schaeffler otrzymał tytuł Dostwcy Roku od NEXUS Automotive International, międzynarodowej organizacji zrzeszającej najważniejszych dystrybutorów części motoryzacyjnych. Ceremonia wręczenia nagród odbyła sie podczas NEXUS Business Forum, 5 marca 2019 roku w Abu Dhabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Od lewej: Philippe Guyot, Global Supplier Executive Director w NEXUS; Keith Leadbeater, Director Commercial Vehicles, Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG; Jens Schüler, President Global Sales & Marketing, Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG; Gael Escribe, CEO NEXUS; Kai Guijo Müller, Director International Trading Groups, Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG; Akram Sharour, NEXUS Chairman; Alex-Georg Mungiuri, Vice President Middle East, Africa & Turkey, Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG; i Michael Söding, CEO Automotive Aftermarket, Schaeffler AG. Zdjęcie: NEXUS Automotive International

08.03.2019 | Warszawa/Abu Dhabi

• Uhonorowanie pięciu lat współpracy
  • Schaeffler Automotive Aftermarket partnerem od samego początku
  • Wręczenie nagrody podczas NEXUS Business Forum w Abu Dhabi

Schaeffler otrzymał tytuł Dostwcy Roku od NEXUS Automotive International, międzynarodowej organizacji zrzeszającej najważniejszych dystrybutorów części motoryzacyjnych. Ceremonia wręczenia nagród odbyła sie podczas NEXUS Business Forum, 5 marca 2019 roku w Abu Dhabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Tytuł Dostawcy Roku uhonorowuje pełną sukcesów i opartą na zaufaniu współpracę z działem Automotive Aftermarket, która trwa już pięć lat, czyli od samego początku powstania grupy handlowej NEXUS.

Michael Soeding, CEO Automotive Aftermarket, Schaeffler AG, wraz z zespołem zarządzającym Schaeffler Automotive Aftermarket, przyjął nagrodę od NEXUS. "Z roku na rok uważnie śledzimy dynamiczny rozwój grupy NEXUS, który jest możliwy dzięki globalnej pozycji oraz zorientowaniu na przyszłość. Obecnie NEXUS posiada oddziały na wszystkich kontynentach, także w krajach rozwijających się," wyjaśnia Michael Soeding. "Jesteśmy dumni, że od samego początku jesteśmy częścią tego spektakularnego sukcesu. Tym bardziej cieszymy się z otrzymanej nagrody Dostawcy Roku. Czujemy się zmotywowani do dalszego poszerzania współpracy oraz wspólnego wykorzystywania potencjalnych okazji biznesowych."

Założona w 2014 roku międzynarodowa grupa handlowa NEXUS Automotive International ma swoją siedzibę w Genewie, w Szwajcarii. W ostatnim roku firma odnotowała globalną sprzedaż na poziomie 18 miliardów euro. Obecnie NEXUS ma ponad 135 udziałowców i członków, którzy reprezentują ponad 1500 firm w 128 krajach, na pięciu kontynentach. Podczas Business Forum, 5 marca 2019 roku w Abu Dhabi, NEXUS świętował swoje 5 urodziny.