Oferta części zamiennych pod marką LuK Teraz jeszcze lepsza - poszerzona oferta części zamiennych Schaeffler do naprawy sprzęgieł w samochodach azjatyckich

Dział Automotive Aftermarket firmy Schaeffler znacznie rozszerzył swoją ofertę części zamiennych do naprawy sprzęgieł dla samochodów azjatyckich. Liczne zestawy naprawcze, jak na przykład LuK RepSet DMF, są teraz dostępne dla najpopularniejszych modeli azjatyckich samochodów osobowych, takich jak Toyota Avensis, Mazda CX-5, czy Nissan Qashqai.

19.06.2019 | Warszawa

• Ponad 450 zestawów naprawczych do samochodów azjatyckich
  • Ponad 100 nowych referencji
  • Najlepsze na rynku pokrycie dla europejskiego parku samochodów

Schaeffler Automotive Aftermarket znacząco rozszerzył ofertę części zamiennych do naprawy sprzęgieł w samochodach azjatyckich marek. Schaeffler oferuje obecnie pod marką LuK ponad 450 artykułów - od pojedynczych części, takich jak dwumasowe koła zamachowe i wysprzęgliki, aż po kompleksowe rozwiązania naprawcze. Przekłada się to na wiodącą na rynku ofertę dla europejskiego parku samochodowego.

"Od ponad 50 lat technologia sprzęgła od Schaeffler cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem na rynku. Obecnie nasze sprzęgła montowane są w co trzecim pojeździe produkowanym seryjnie w Europie. Wiedza i doświadczenie związane z produkcją części wyposażenia na pierwszy montaż, mają także przełożenie na nasze rozwiązania dla rynku części zamiennych", tłumaczy Rouven Daniel, kierownik programu Transmission Systems w Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG. "W kwestii przeniesienia napędu jesteśmy jednym z liderów rynku w Europie. Oczywiste jest zatem, że stale pracujemy nad optymalizacją naszej oferty części zamiennych, tak aby była ona dostosowana do potrzeb rynku."

Eksperci działu Aftermarket poświęcili ostatnio dużo czasu na rozwój oferty dla rynku europejskiego. W ramach poszerzenia portfolio dodanych zostało 100 nowych referencji dla samochodów marek azjatyckich. Szczególny nacisk położono na wzbogacenie unikatowego asortymentu zestawów naprawczych do naprawy sprzęgła. Teraz dla najpopularniejszych marek azjatyckich samochodów osobowych, takich jak Toyota Avensis, Mazda CX-5, czy Nissan Qashqai, dostępne są klasyczne zestawy LuK RepSet i LuK RepSet Pro, które oprócz tarczy sprzęgła i docisku, zawierają także pasujący wysprzęglik centralny. W ofercie Schaeffler dla samochodów azjatyckich można znaleźć także zestawy LuK RepSet DMF z kołem dwumasowym, czy LuK RepSet 2CT do naprawy podwójnego sprzęgła.

Pracownicy warsztatów mogą w prosty i szybki sposób odnaleźć odpowiednią część zamienną lub zestaw naprawczy korzystając z katalogu online lub portalu dla warsztatów www.repxpert.pl. Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do wszystkich informacji technicznych, takich jak filmy montażowe i broszury techniczne.