Partnerska współpraca od ponad ćwierć wieku Nagrody dla Schaeffler Automotive Aftermarket – TEMOT International docenia długoletnią współpracę

W Barcelonie grupa TEMOT International świętowała 25-lecie, a Schaeffler Automotive Aftermarket został uhonorowany kilkoma nagrodami – (od lewej) Milos Marjanovic, International Procurement Director, TEMOT; Kai Guijo Müller, Director International Trading Groups, Schaeffler; Fotios Katsardis, President & CEO, TEMOT; Michael Söding, CEO Automotive Aftermarket, Schaeffler; Max Geissendörfer, Business Analyst International Trading Groups, Schaeffler; Jens Schüler, President Global Sales & Marketing, Schaeffler; Keith Leadbeater, Director Commercial Vehicles, Schaeffler; and Tomas Kobudzinski, Vice President Commercial Vehicles, TEMOT. Zdjęcie: TEMOT International

25.06.2019 | Warszawa

• Międzynarodowa grupa handlowa, TEMOT International, świętuje 25. rocznicę powstania
  • Schaeffler Automotive Aftermarket partnerem od pierwszego dnia
  • Schaeffler otrzymał łącznie 4 nagrody, między innymi “Global Supplier of the Year 2018”

Z okazji 25-lecia TEMOT International nagrodził Schaeffler Automotive Aftermarket za pełną sukcesów i opartą na zaufaniu współpracę, która trwa od samego początku założenia grupy. A to jeszcze nie wszystko. Podczas gali Executive Suppliers w Barcelonie, w Hiszpanii, Schaeffler otrzymał od TEMOT International jeszcze trzy dodatkowe nagrody.

“Ćwierć wieku bliskiej, opartej na zaufaniu współpracy osiągnęliśmy dzięki ciężkiej pracy", tłumaczy Michael Söding, CEO Automotive Aftermarket, Schaeffler AG. “Razem z grupą TEMOT ukształtowaliśmy naszą branżę, dzięki czemu mogliśmy się rozwijać i osiągać sukcesy. Na pewno czeka nas jeszcze wiele niespodzianek i poważnych wyzwań. Jednak wiedza, że grupa TEMOT jest po naszej stronie, daje nam pewność, że razem przejdziemy zwycięsko przez czas transformacji.”

Oprócz uhonorowania długoletniego partnerstwa, TEMOT International wręczył Schaeffler Automotive Aftermarket nagrodę “Global Supplier of the Year 2018.” Schaeffler został doceniony także za swój program sprzęgła i otrzymał od TEMOT nagrodę “Product Category Award”. Dodatkowo TEMOT International wyróżnił firmę Schaeffler nagrodą “Special Aftermarket Contribution Award”, która podkreśla dokonania w zakresie “Współpraca sieciowa, Rozwój biznesu oraz Najlepsze zarządzanie”.

Z okazji obchodów 25-lecia TEMOT International otrzymał od Schaeffler Automotive Aftremarket specjalny prezent. Michael Söding zaprezentował Fotiosowi Katsardis, Prezesowi i CEO TEMOT International, ponad 2 metrową rzeźbę niemieckiego artysty Lothara Krebsa. Elementy rzeźby prezentują historię międzynarodowej grupy handlowej i tworzą most łączący z produktami Schaeffler Automotive Aftermarket.

TEMOT International to jedna z wiodących grup handlowych na świecie, której udziałowcy odnotowują łączną sprzedaż na poziomie dziesięciu miliardów euro. Grupa z siedzibą w Ratingen, w Niemczech zrzesza wiodących europejskich producentów części motoryzacyjnych. Prawie 80 udziałowców ma swoje siedziby w ponad 87 krajach na całym świecie.