Kompletna. Gotowa do montażu. Niezawodna. FAG Complete Hub (Kompletna piasta FAG) – W celu szybszej i łatwiejszej wymiany łożysk koła Schaeffler rozszerza ofertę produktową dla pojazdów ciężarowych.

Wprowadzając do oferty FAG Compete Hub, Schaeffler rozszerza ofertę produktową dla pojazdów ciężarowych, w celu szybszej i łatwiejszej wymiany łożysk koła. W zależności od typu, piasta koła FAG zawiera sprawdzone rozwiązania firmy Schaeffler takie jak, FAG Repair Insert Unit (RIU), FAG Truck Hub Unit (THU) lub FAG SmartSET wraz z pierścieniem ABS i mocowaniem tarczy hamulcowej. FAG Complete Hub zawiera wszystkie elementy potrzebne do wymiany, takie jak śruby czy szpilki.

04.10.2020 | Warszawa

• Łatwy montaż zapewniający niezawodność i wydłużający żywotność produktu
  • Szybka i niezawodna naprawa
  • Potwierdzona jakość, zgodna z jakością oryginału

Schaeffler rozszerza ofertę produktową o FAG Complete Hub dla pojazdów ciężarowych w celu szybszej i łatwiejszej wymiany łożysk koła. W zależności od typu, piasta koła FAG zawiera sprawdzone rozwiązania firmy Schaeffler takie jak, FAG Repair Insert Unit (RIU), FAG Truck Hub Unit (THU) lub FAG SmartSET. Kompletna piasta FAG jest wstępnie zmontowana z łożyskami FAG, mocowaniem tarczy hamulcowej i pierścieniem ABS oraz zawiera wszystkie elementy potrzebne do jej wymiany, takie jak śruby czy szpilki.

Niezawodność oraz wydłużenie okresów międzyserwisowych dla maksymalnej efektywności
Łożyska kół są jednymi z najbardziej obciążonych elementów w pojazdach ciężarowych, a ich naprawa jest kłopotliwa i czasochłonna. Schaeffler opracował FAG Complete Hub, która jest wstępnie zmontowana, wstępnie ustawiona i nasmarowana na cały okres użytkowania. Oszczędza to czas potrzebny na wymianę oraz eliminuje powstawanie błędów, takich jak niedostateczne smarowanie czy wnikanie zanieczyszczeń już na samym początku procesu naprawy. Dzięki wysokiej jakość komponentów i łatwemu montażowi zwiększa się jakość napraw i wydłuża okres międzyserwisowy.

Szybko i niezawodnie podczas naprawy i dalszej eksploatacji
IW przypadku przeglądu lub naprawy np. hamulca, FAG Complete Hub pozwala na szybką naprawę, ponieważ piasta koła zawiera wstępnie zmontowany zestaw łożysk Schaeffler. Łożyska zawsze pozostają w piaście podczas montażu i demontażu stanowiąc całość. Nie ma potrzeby ponownego zakładania pierścienia wewnętrznego ani ponownego smarowania łożyska, co skraca czas naprawy. Właśnie te cechy sprawiają, że FAG Complete Hub wyróżnia się na tle konkurencji. Dotyczy to w szczególności zestawów z FAG SmartSET dla pojazdów ze standardowymi łożyskami stożkowymi.

PPotwierdzona jakość
FAG Complete Hub zawiera wyłącznie precyzyjnie wykonane łożyska kół FAG, posiadające gwarancję jakości oryginału. Każdy produkt podlega ścisłej kontroli. Sprawdzane jest wyważenie łożyska w piaście koła oraz płynna, lekka praca. Wszystkie komponenty są zgodne z jakością oryginału. Asortyment 24. produktów FAG obejmuje rozwiązania naprawcze do większości europejskich typów zastosowań.

Więcej informacji na temat produktów marki FAG i pełnej gamy produktów Schaeffler dla rynku części zamiennych można znaleźć na portalu www.repxpert.pl

Wydawca: Schaeffler Polska